A Belardi kávé Olaszországban készül egy 1928-ban alapított családi pörkölőüzemben. Hogy rájuk találtunk, azt egy kisfilmnek köszönhetjük. Érdemes megnézni egy ráérős, kávészürcsölgetős délután (20 perces).
2014 nyarán látogattuk meg először Benvenuto Romano Belardit és Eva Tortolinit (aki a világ valószínűleg legidősebb baristája) Umbriában. Életre szóló élmény volt. 2015 őszén Rómában Giovannával, az idős pörkölőmester lányával “randiztunk”, majd kétévvel később családostul ismerhettük meg az igazi olasz vendégszeretetet újra Tavernellében, a Belardi kávé szülővárosában.
Kéthavonta rendelünk tőlük egy naaagy csomagot, amiben rendszerint nemcsak a manufaktúra legjobb blendje, hanem egy igazi desszertkülönlegesség, Belardi bácsi perugia-i étcsokoládéba mártott kávészemei is helyet találnak.