Faj: Arabika
Fajtavariáns: JARC variánsok, heirloom
Régió: Oromia
Zóna: Nyugat-Arsi
Kerület: Nensebo
Mosóállomás: AASH PLC
Magasság: 1950 m
Feldolgozás: mosott
Csészeprofil: citromfű, jázmin, fekete tea
A Testi Specialty Coffee 2019-ben vásárolta meg az AASH PLC mosóállomást, és a helyi termelőkkel közösen dolgozik a kiváló minőségű specialty kávék előállításáért. Körülbelül 750 helyi kistermelő szállítja a Mundayo település közelében lévő állomásra terményét, 1-1.5 hektáros, magas fekvésű területeken elhelyezkedő farmokról. A farmokon vegyesen termesztenek JARC és őshonos (heirloom) variánsokat. A gazdák az érett cseresznyéket a mosóállomásra szállítják, ahol egy újabb válogatás után hántolásra kerülnek. A magokat tartályokban 36-48 órán át fermentálják, aztán tiszta vízzel átmossák, majd a szárításhoz emelt ágyakon helyezik el, és az egyenletesen száradás érdekében gyakran átforgatják. Kb. 7-11 napnyi szárítás szükséges a kívánt nedvességtartalom eléréséhez.