15 máj 2015 | Nincs hozzászólás | posted by glaczko | in A technika ördöge
Helyzetjelentés a kávéültetvényről – dűlőszelekció nálunk
Status report from the coffee plantation – our nano lots
Vörös Catuai: ezen a táblán egyszerűen tombol az élet. A betakarításhoz valszeg komoly idénymunkás seregre lesz majd szükségem
Red Catuai: this lot is just going crazy. I will need a few of helping hands at harvest time
Villa Sarchi: néma csend
Villa Sarchi: no movement at all
Geisha: a “nemesség kötelez” – csak semmi sietség
Geisha: nobless oblige – just no hustle
11 máj 2015 | Nincs hozzászólás | posted by glaczko | in A technika ördöge
Cseperedünk – Growing up
Kávécsemete 2 hónappal elvetése, 5 nappal “születése” után
Coffee seedling 2 months after sowing / 5 days after “birth”
11 máj 2015 | Nincs hozzászólás | posted by glaczko | in A technika ördöge
FÉNYEK! KAMERA! FELVÉTEL INDUL!!!
LIGHTS, CAMERA, ACTION!!!
Kávécsemete, ahogy még feltehetően nem láttad…
Coffee seedling as you probably never seen one before…
“Gyereksztár” születőben. Beindult a kávéültetvény. Minden lépését követni fogjuk.
Our young star is being born and we are prepared to follow/record every step it takes. The very start of our coffee plantation :-).
Bocs a remegő kezű fotókért! Az apuka túl izgatottá vált.
Folytköv…
Sorry for the wobbling pictures! Daddy’s got too excited :-).
To be continued ….
11 máj 2015 | Nincs hozzászólás | posted by glaczko | in A technika ördöge
Fotószenzáció!!!
Kávéembrió 1 hónappal a vetés után.
Az első képen “két óránál” már kibújt valami :-).
Spectacular pictures!!!
Coffee-embrio 1 month after sowing.
In the first picure at 2 O’clock something has started already :-).
11 máj 2015 | Nincs hozzászólás | posted by glaczko | in A technika ördöge
Fejlődéstan(ulmány) – Developing story (for the English version scroll down pls!)
Teljes lesz a vertikum – kávéültetvényünk “csírája”
Friss termés Latin-Amerikából közvetlen “(be)vetés” előtt
variánsok: balra red catuai, villa sarchi, geisha, jobbra variáns blend
kézi szüretelés
feldolgozás: egész nedves (mondhatni nyálas, ugyanis leszopogattuk a gyümölcshúst)
ültetvény tengerszint feletti magassága: 120m
“Developing” story
Expanding upstream – the start of our coffee plantation
Fresh crop from Central America- just before sowing the seeds
varietals: red catuai, villa sarchi, geisha on the left, varietal blend on the right
harvesting: manually
processing: quite wet, pulping – chewing the coffee cherries
elevation: 120m