Mindennapi kávétudomány – Everyday coffee science – 2015. 05. 15.

Helyzetjelentés a kávéültetvényről – dűlőszelekció nálunk
Status report from the coffee plantation – our nano lots

red catuai
Vörös Catuai: ezen a táblán egyszerűen tombol az élet. A betakarításhoz valszeg komoly idénymunkás seregre lesz majd szükségem
Red Catuai: this lot is just going crazy. I will need a few of helping hands at harvest time

villa sarchi
Villa Sarchi: néma csend
Villa Sarchi: no movement at all

geisha 1
Geisha: a “nemesség kötelez” – csak semmi sietség
Geisha: nobless oblige – just no hustle

geisha 2

Mindennapi kávétudomány – Everyday coffee science – 2015. 05. 11.

Cseperedünk – Growing up

Kávécsemete 2 hónappal elvetése, 5 nappal “születése” után

 

Coffee seedling 2 months after sowing / 5 days after “birth”

Mindennapi kávétudomány – Everyday coffee science – 2015. 05. 07.

FÉNYEK! KAMERA! FELVÉTEL INDUL!!!

LIGHTS, CAMERA, ACTION!!!

1

Kávécsemete, ahogy még feltehetően nem láttad…

Coffee seedling as you probably never seen one before…

lada

“Gyereksztár” születőben. Beindult a kávéültetvény. Minden lépését követni fogjuk.

Our young star is being born and we are prepared to follow/record every step it takes. The very start of our coffee plantation :-).

2

Bocs a remegő kezű fotókért! Az apuka túl izgatottá vált.

Folytköv…

Sorry for the wobbling pictures! Daddy’s got too excited :-).

To be continued ….

Mindennapi kávétudomány – Everyday coffee science – 2015. 04. 15.

Fotószenzáció!!!
Kávéembrió 1 hónappal a vetés után.
Az első képen “két óránál” már kibújt valami :-).

Spectacular pictures!!!
Coffee-embrio 1 month after sowing.
In the first picure at 2 O’clock something has started already :-).

kávéembrió 2

Mindennapi kávétudomány – Everyday coffee science – 2015. 03. 13.

Fejlődéstan(ulmány) – Developing story (for the English version scroll down pls!)

Teljes lesz a vertikum – kávéültetvényünk “csírája”
Friss termés Latin-Amerikából közvetlen “(be)vetés” előtt
variánsok: balra red catuai, villa sarchi, geisha, jobbra variáns blend
kézi szüretelés
feldolgozás: egész nedves (mondhatni nyálas, ugyanis leszopogattuk a gyümölcshúst)
ültetvény tengerszint feletti magassága: 120m

 

“Developing” story
Expanding upstream – the start of our coffee plantation
Fresh crop from Central America- just before sowing the seeds
varietals: red catuai, villa sarchi, geisha on the left, varietal blend on the right
harvesting: manually
processing: quite wet, pulping – chewing the coffee cherries
elevation: 120m

berries

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek