2014 nyarán látogattuk meg először a Belardi pörkölőüzemet az olaszországi Tavernellében. Az idős pörkölőmestert, Benvenuto Romano Belardit, aki fatüzelésű pörkölőgéppel ad egyedi ízt arabika kávéblendjeinek, a lányát Giovanna Belardit, akinél vendégszeretőbb emberrel még nem találkoztunk, és Eva Tortolinit, a világ talán legidősebb aktív baristáját Umbriában. Életre szóló élmény volt, a kapcsolatot azóta is tartjuk. 1-2 havonta rendelünk tőlük egy naaagy csomagot, amiben a hűvösebb időszakokban rendszerint nemcsak a manufaktúra legjobb blendje, hanem egy igazi desszertkülönlegesség, Belardi bácsi perugia-i étcsokoládéba mártott kávészemei is helyet találnak.
Belardi kávé és csokoládé rendelés
Itt tekintheted meg a manufaktúra oldalát. Az alábbi videóból megtudhatjátok, ki is az a Benvenuto Romano Belardi? (az abszolút favoritom kávés témában).