Bolivia Yungas Terroir

Faj: Arabika
Fajtavariáns: Red catuai, Red caturra, Yellow caturra, Typica
Régió: Yungas
Termelő: Régió kistermelői
Magasság: 1660 m
Feldolgozás: nedves eljárás
Szárítás: napon
Szüret: június-október
Ízjegyek: sárgabarack, lime, mango, karamell, kakaóbab

Egyensúlyban a gyümölcsös ízek és az édes csokis jegyek. Lime, sárgabarack, mango az egyik oldalon, míg karamella és kakaóbab a másikon.

Yungas „meleg földet” jelent quechua nyelven. Ez a földrajzi terület egy erdős völgy Nyugat-Bolíviában, ami az Andok magas hegyeitől indul és a keleti erdőségekig tart, esős, meleg, trópusi éghajlattal. Híres-hírhedt a területet átszelő Yungas út (Halálok útja), ami La Pazt, a fővárost köti össze Coroicoval. A 80 km hosszú út 3600 méter magasan halad a hegyoldalban, és extrém veszélyes. Meredek lejtők, korlát nélküli egy sáv, heves esők, sáros talaj és köd… Amikor 1930-ban megépült, az egyetlen út volt, ami La Pazt összekötötte az amazóniai őserdővel.
A terroir földrajzilag jól körülhatárolt, a termőföld, a terület adottságai és a termelési módszerek következtében karakteres, egyedi ízvilágú kávét jelöl. Ez a kávé olyan farmokról származik, ahol különös hangsúlyt helyeznek a fenntarthatóságra, a biodiverzitást támogatandó a kávétermesztésnél árnyékot adó fákat telepítenek, és olyan módon termelnek, mely minden szempontból megfelel az organikus termesztés szabályainak.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek