Brasil Cerrado Mineiro

Étcsokoládé, mazsola és vanília ízek teszik kerekké ezt a közepesen testes, alacsony savasságú kávét.

Faj: Arabika
Fajtavariáns: Catuaí rojo IAC – 144, Topázio, Mundo Novo
Régió: Minas Gerais – Cerrado Mineiro
Termelő: kistermelők
Magasság: 936 – 1285 m
Feldolgozás: száraz
Szüret: 2020/2021
Ízjegyek: étcsokoládé, mazsola, vanília, édes kakaó

A Cerrado Mineiro régió Brazília Minas Gerais államának északnyugati részén található. Magas minőségéről világszerte ismert kávétermő régió, ami elsőként kapta meg Brazília hivatalos eredetmegjelölését a “Designation of Origin”-t.
A régiót időjárás szempontjából két jól elkülöníthető évszak jellemzi; csapadékos, forró nyár és száraz, kellemes tél. A régió kávéültetvényeit 800-1300 tengerszint feletti magasságban művelik, az eredmény magas minőségű, a régióra jellemző, egyedi karakterű kávék, melyek eredetét és minőségét a Cerrado Mineiro Régió hivatalos szervei garantálják. A “Designation of Origin” megjelölést csak azok a kávé kaphatják meg, amik Cerrado Mineiro régió területén teremnek, arabika fajták, 800-1300 méteres magasságban nőnek, és a SCAA* módszertan szerint minimálisan 80 pont feletti értéket érnek el. Az ültetvények kötelesek követni mind a szakmai előírásokat, mind a brazil törvényeket. Továbbá a kávék raktározását is csak engedéllyel rendelkező szövetkezetek végezhetik, és kizárólag az eredetmegjelöléssel ellátott kávészsákokban forgalmazhatóak.

Rendelés


Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek