Brasil Panorama farm

A Panorama Farm tulajdonosa, César Galli, kávéültetvényen nőtt fel, nagyszülei, szülei, sőt felesége családja is kávétermesztők voltak. Évekig vezette apósa farmját, míg 1991-ben elhatározta, hogy új önálló kávéültetvénynek való területet keres. Kezdetben Mimoso, Ba, és Guiratinga, MT, környékén próbálkozott, de a távolság és az infrastruktúra hiánya miatt végül váltásra kényszerült, ekkor vásárolta meg a Panorma farmot Cerrado Mineiro területén. A régió időjárása és földje annyira különbözött az eddig ismert kávéültetvényekhez képest, hogy – elmondása szerint – még a kávé telepítését is újra kellett tanulnia.

A Cerrado Mineiro régió Brazília Minas Gerais államának északnyugati részén található. Magas minőségéről világszerte ismert kávétermő régió, ami elsőként kapta meg Brazília hivatalos eredetmegjelölését a “Designation of Origin”-t.

A régiót időjárás szempontjából két jól elkülöníthető évszak jellemzi; csapadékos nyár és száraz tél. A régió kávéültetvényeit 800-1300 tengerszint feletti magasságban művelik, az eredmény magas minőségű, a régióra jellemző, egyedi karakterű kávék, melyek eredetét és minőségét a Cerrado Mineiro Régió hivatalos szervei garantálják. A “Designation of Origin” megjelölést csak azok a kávé kaphatják meg, amik Cerrado Mineiro régió területén teremnek, arabika fajták, 800-1300 méteres magasságban nőnek, és a SCAA* módszertan szerint minimálisan 80 pont feletti értéket érnek el. Az ültetvények kötelesek követni mind a szakmai előírásokat, mind a brazil törvényeket. Továbbá a kávék raktározását is csak engedéllyel rendelkező szövetkezetek végezhetik, és kizárólag az eredetmegjelöléssel ellátott kávészsákokban forgalmazhatóak.

Édes, alapvetően kakaós ízű kávé virágos ízjegyekkel színezve, közepes testtel és savassággal.

Faj:                Arabika
Fajtavariáns: Catuaí rojo IAC – 144, Catucaí amarillo 2SL, Acaia
Régió:             Cerrad Mineiro, Municipio Tapira
Ültetvény:      Panorama
Termelő:        César De Camargo Galli
Magasság:      1100 – 1250 m
Betakarítás:   gépi
Feldolgozás:   pulped natural
Szárítás:        napon és szárító dobokban
Szelekció:      gépi
Szüret:          2019
Ízjegyek:       kakaó, virág, édes

Rendelés


Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek