Colombia Huila Jaime Velasco

Kolumbia a világ 3. legnagyobb kávétermelője, és nincs az országon belül nagyobb kávé-régió Huilánál, ami az ország dél-nyugati hegyes területén fekszik és Kolumbia kávétermelésének kb 18%-át adja.
Huila nemcsak a termelt kávé mennyiségében kiemelkedő, hanem a kávé minőségében is. A régió kávéi rendszeresen nyernek díjakat a Cup of Excellence versenyeken, 2013-tól pedig hasonló eredetjelölt státuszt kapott, mint a champagne, vagy a Roquefort sajt, elismerve ezen termékek egyediségét, minőségét, speciális, helyi jellegzetességeit.
A Huila kávék nagyon kedveltek a kávépörkölők, a baristák között is, köszönhetően az itt termő kávék élénk savasságnak, édes ízjegyeinek, és gazdag aromáinak. Profiljukat élénk savasság, közepes testesség, édes ízjegyek, a gyümölcsös és karamellás ízek jellemzik.
A Huila régióban jelentős a kistermelők aránya, az átlagosan művelt terület 1,5 hektár. Sokuk önálló feldolgozó állomással is rendelkezik. A kis területeken termelt alacsony mennyiségek kikényszerítik a magas minőségre való törekvést.
A kolumbiai kávékat hosszú évekig egységesen az ország neve alatt forgalmazták, és a kávészemek mérete szerint osztályozták. (Supremo, Excelso, Extra, Pasilla).
Ma már egyes farmok kávéi is hozzáférhetők, mint ez az ültetvényszelektált kávé is a la Union farmról, Jaime Velascótól.

A kávéról:
Faj: Arabika
Fajtavariáns: Bourbon, Typica
Régió: Huila
Ültetvény: La Union
Termelő: Jaime Velasco
Magasság: 1250-2000 m
Feldolgozás: nedves eljárással
Szelekció: kézi
Szüret: 2018-2019
Ízjegyek: gyümölcsök, fekete ribizli, csoki, nádcukor, méz

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek