Colombia Natural Santa Bárbara

Faj: Arabika
Fajtavariáns: Colombia
Régió: Antioquía – Santa Bárbara
Ültetvény: Finca Santa Bárbara
Termelő: Pedro Echevarría
Magasság: 1800 m
Feldolgozás: száraz feldolgozás
Szüret: 2020 szeptember-december
Illatjegyek: enyhén virágos, cseresznye, méz, mandula
Ízjegyek: gyümölcsös ízek, cseresznye, meggy, édes, csokoládé

Száraz feldolgozású ültetvényszelektált kávé, cseresznye, meggy és csokoládé ízjegyekkel. Testes, krémes, közepes-magas savtartalmú intenzív kávé, hosszú, tiszta utóízzel.

E kávé történetének kezdete a huszadik század elejére nyúlik vissza, amikor Don Alejandro Ángel lett a kolumbiai kávé első exportőre. Ekkor a kolumbiai kávénak még igazán nem volt hírneve, és Don Alejandro próbálta meggyőzni az európai és amerikai kávékereskedőket az általuk termelt arabika kávék minőségéről. A siker minden képzeletet felülmúlt és korának legnagyobb kolumbiai kávéexportőre lett.

Pedro Echevarría, e kávé termelője, Don Alejandro egyik lányát vette el feleségül, és három évtizede kezdett el kávét termeszteni. Hosszú mérlegelés után választotta ki a kávétermelésre szerinte legalkalmasabb régiót, az Antioquia állambeli Santa Barbarát. Tökéletes a tengerszint feletti magasság, vulkanikus a talaj és sajátos mikroklíma jellemzi. Pedro Echevarría kezdetben szerényebb méretekben kezdett el gazdálkodni, majd a termelési kapacitásokat folyamatosan növelte. Jelenleg 350 hektár területen gazdálkodik, amit három fiával, Nicolással, Camilo-val és Pedro Miguel-vel együtt irányít, és 1000 főt foglalkoztatnak.

Ez a kávé a 100 hektár nagyságú Hacienda Santa Bárbara farmon terem. A termőföld vulkanikus talajok kitűnő keveréke, a magason történő termesztést egyedi mikroklíma tesz lehetővé, a Cacua folyó völgyének hője ugyanis megvédi a kávét a hideg andoki éjszakáktól. A kávé így hosszan, lassan érik, sűrű, gazdag kávébabok teremnek. A kávé száraz feldolgozású, a babokat kezdetben 4 napon át szárítják a napon, majd silókban, 40 fokon, 48 órán keresztül fejezik be a szárítás folyamatát. Ezt a gondos szárítást megköveteli Antioquia nagyon változékony éghajlata, a kávé minőségét, profilját így tudják egyenletes és magas szinten tartani.

 

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek