Colombian Supremo Huila

Édes, gyümölcsös, étcsokis kávé, boros ízjegyekkel, testes, harmonikus, kellemesen savas.

Faj: Arabika
Fajtavariáns: Caturra
Régió: Huila
Termelők: kistermelők
Magasság: 1300-1900 m
Feldolgozás: vizes eljárással
Szüret: 2020-2021
Ízjegyek: édes, gyümölcsös, boros ízvilág, étcsokoládé

Kitűnő talaj, egyedi földrajzi elhelyezkedés és mikroklímák – no meg kemény munka – teszik a kolumbiai kávékat kitűnővé és egyben változatossá.
Kolumbia déli részén található a Huila tartomány, ahol az Andok szétválik a Nyugati-, Középső- és Keleti-Kordillerákra. A talaj vulkanikus, ideális a kávétermesztéshez. Az egyenlítő közelsége miatt az évszakok között alig van különbség, így a földrajzi elhelyezkedés, a folyók és hegyek-völgyek alkotta mikroklímák miatt más kávétermelő országokkal ellentétben itt több időpontban is szüretelhető a kávé.
Ma már egyes farmok kávéi is hozzáférhetők, de a kolumbiai kávékat hosszú évekig egységesen az ország neve alatt forgalmazták, és a kávészemek mérete szerint osztályozták. A nem ültetvényszelektált kávék között a hierarchiában (Supremo, Excelso, Extra, Pasilla) ez a kávé áll a csúcson, képviseli a legmagasabb minőséget.

Rendelés


Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek