Colombian Supremo


Kávékalmár - Colombian Supremo leírás

Bár a kávécserje a jezsuiták révén a csak a XVIII-XIX. század fordulóján jelent meg az Orinoco vidékén, Kolumbia mégis a legnagyobb kávéexportőrök közé nőtte ki magát. Második helyét nemrégiben adta át a rendkívül dinamikusan növekvő, robuszta kávékat termelő Vietnámnak. A magasabb minőségű, kényesebb arabika kávékból viszont az ország nagyhatalom annak ellenére is, hogy termelése az elmúlt 5 évben majd 25%-ot esett vissza. Ezért nagyrészt a globális felmelegedést teszik felelőssé, mely az érzékeny arabikák hozamát negatívan befolyásolják az Andok lejtőin.

Ma már egyes farmok kávéi is hozzáférhetők, de a kolumbiai kávékat hosszú évekig egységesen az ország neve alatt forgalmazták, és a kávészemek mérete szerint osztályozták. A hierarchiában (Supremo, Excelso, Extra, Pasilla) ez a kávé áll a csúcson, képviseli a legmagasabb minőséget. Kiegyensúlyozott testesség és közepes savasság, árnyalatnyi természetes édeskés íz jellemzi.

Rendelés


Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek