Congo – Kivu – Hutwe

Virágillat, gyümölcsös-, fűszeres ízek, és méz jellemzik ezt az intenzív, testes, savakban gazdag kávét.

Faj: Arabika
Régió: North Kivu
Mosóállomás: Hutwe
Termelők: kistermelők
Magasság: 1500 m
Feldolgozás: nedves eljárással
Szüret: 2021/2022
Ízjegyek: gyümölcsök, méz, fűszeres

Első kávénk a Kongói Demokratikus Köztársaságból (nem összekeverendő a tőle nyugatra fekvő Kongói Köztársasággal)
A 20. század vége polgárháborút hozott az országra, a kávéexport jelentősen visszaesett, mely azóta sem tudta elérni a háború előtti szintet – annak kb 25-30% érik csak el – bár állami programokkal célzottan próbálják újraéleszteni és fejleszteni a kávészektort. A Kongói DK kávétermelése az ország keleti részére, a Kivu-tó melletti régiókra koncentrálódik. Az országban 11000 kávétermelő gazdálkodik, robuszta és arabika fajtákat is termelnek, az arabika kávék aránya jelenleg 50%-ra tehető. A Kivu-tó vidéke vulkanikus eredetű, minden adottsága megvan a minőségi kávétermesztéséhez, magasság, csapadékmennyiség, tápanyagban gazdag talaj. A kávétermesztés mennyiségben lassan éri utol magát, azonban a magas minőségű kávék aránya azon belül jelentősen nőtt.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek