Costa Rica Jaguar Honey

Mézes feldolgozású specialty microlot arabika kávé Costa Rica Tarrazú tartományából.

A mézes eljárásnak köszönhetően egy édes, nádcukor, karamell, csoki, marcipán és dió ízjegyekben gazdag kávét kóstolhatunk, ami mind eszpresszónak, mind filterkávénak kitűnő.

A kávéról:

Faj: Arabika

Fajtavariáns: Caturra/Catuai/ Yellow catuai

Régió: Tarrazú

Ültetvény: Mora Dittel S.A

Termelő: William Mora

Magasság: 1350-1500 m

Betakarítás: kézi

Feldolgozás: mézes eljárással

Szárítás: napon, afrikai szárító ágyakon

Szüret: december-február

Illat: dió, csoki, barack, karamell, nádcukor, marcipán, grapefruit

Ízjegyek: narancs, őszibarack, tejcsoki, dió

Mézes feldolgozás

A mézes feldolgozási eljárás Costa Ricából ered, majd innen terjedt tovább Közép-Amerika többi országába. A feldolgozás során a kávészemeket a gyümölcshússal együtt szárítják meg, amitől a kávé édesebb ízt kap, majdnem annyira, mint száraz feldolgozásnál. A szárítás a hőmérséklet és a nedvességtartalom függvényében legalább egy hétig tart. A mézes feldolgozásnak számos előnye van az egyéb feldolgozási eljárásokhoz képest. A legfontosabb az alacsony vízfelhasználási igény, valamint a rövidebb erjesztési periódus, amivel a kávé savtartalma a száraz és a nedves feldolgozás közötti szintre kerül. Más szóval, a mézes eljárással feldolgozott kávé a száraz feldolgozású kávék egyedi karakterét adja rövidebb idő alatt és alacsonyabb kockázattal.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek