Costa Rica – Tarazzu – La Pastora

Faj: Arabika
Fajtavariáns: Caturra, Catuai
Régió: Tarazzú
Termelő: CoopeTarrazú R.L. Cooperative
Magasság: 1100-1800 m
Feldolgozás: nedves eljárással
Szüret: 2021/2022 december-február
Ízjegyek: Fekete tea, virágos ízjegyek, bogyós gyümölcsök, tejcsokoládé

Costa Rica nyolc kávétermő régiójából talán legismertebben cseng a Tarrazú régió neve. Nyugatról a Csendes Óceán, míg keletről a középső Kordillerák vonulata határolja, ideális terület arabika kávék termesztéséhez.

A kedvező talaj- és éghajlati adottságoknak köszönhetően a régió egyes kávéi a világ legjobbjai közé tartoznak. A magashegységi termesztés, az alacsony éjszakai hőmérséklet a kávészemek lassú érését segítik, és kemény, sűrű kávészemeket eredményeznek, melynek ismert minősítése a Strictly Hard Bean (SHB). Az éghajlati tényezők következtében az itt termő kávék egyedi, kellemes savassággal rendelkeznek.

A CoopeTarrazút 1960-ban alapították, ma a régió legnagyobb szövetkezete, több, mint 5000 taggal. Szerepe jelentős a régió kávétermesztésének fejlesztésében, tanfolyamokkal támogatják, tanácsadással ösztönzik a tagokat a minőségi kávétermesztésre, a környezetvédelemre, és a helyi közösségek fejlesztésére. Kezdeményezéseik között recycle programok, a megújuló energia felhasználása, valamint a vízfogyasztás csökkentése hangsúlyosan szerepelnek.

Fekete tea és bogyós gyümölcsök tejcsokoládéval és egy kis virágillattal. Kellemesen savas, édes, bársonyosan testes kávé.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek