Costa Rica – Valle Central – Hereddia

Édes, karamellás, kakaós kávé, közepes testtel és savassággal.

Faj: Arabika
Fajtavariáns: Caturra/Catuai
Régió: Valle Central – Hereddia
Termelő: Coopelibertad R.L.
Magasság: 1000-1400 m
Betakarítás: kézi
Feldolgozás: nedves eljárással
Szárítás: napon, afrikai szárító ágyakon
Szüret: 2019-2020, december-február
Ízjegyek: édes, karamella, kakaó

Valle Central: Costa Rica középső régiója, egy hatalmas fennsík (magyar szemmel mindenképp, bár az elnevezés inkább völgyet tarkar), mely 800-1500 méteren fekszik hegyekkel, vulkánokkal körbeölelve. Itt található az ország fővárosa, San José is. Ez az a régió, ahol az országban először kezdték el termeszteni a kávét. Hereddia ennek a régiónak egyik tartománya, San Josétől alig 10 km-re északra fekszik.

Földrajzi elhelyezkedéséből következően a területen a Csendes óceán felől fújó szelek uralkodnak, melyek jótékony hatással vannak a kávécseresznyék érésére. A Valle Central kávéültetvényeinek többsége 1000 és 1400 méter között terülnek el, ahol az átlaghőmérséklet 15 – 30 fok közötti egész éven át. A vulkanikus, tápanyagokban gazdag talaj, a tengerszint feletti magasság és az éghajlati tényezők határozzák meg a kávészemek méretét és keménységét, és befolyásolják a kávéital minőségét, különösen a savasságát.

Ez a kávé – művésznevén: Matinilla Fancy – a Cooplibertad szövetkezet egyik vezető arabica blendje, nevét Matinilla micro régióról kapta, ami Escazuban található. A Cooplibertad szövetkezet egyedi hálózatot kiépítve gyűjti össze a terület magas minőségű kávéit. A feldolgozóállomás San José mellett található, ahol szigorú minőségi irányelvek alapján biztosítják a kávék osztályozását és minőségét.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek