El Salvador – Apaneca – Las Brisas

Krémes, testes, intenzív savakkal rendelkező gyümölcsös kávé, áfonya, sárgabarack, mandula és citrusos ízjegyekkel.

Faj: Arabika
Fajtavariáns: Bourbon, Marsellesa
Régió: Apaneca, Ilamatepec
Ültetvény: Las Brisas, Lablón Las Nubles
Termelő: Franklin Yohalmo Cerón Morán
Magasság: 1200 – 1350 m
Feldolgozás: natural, száraz eljárás
Szüret: 2020/2021
Ízjegyek: áfonya, sárgabarack, mandula, citrom

A Finca Las Brisas ültetvény Salvador nyugati felén fekszik, nem messze Santa Ana városától. A kávéültetvényt Francisco Cerón telepítette az 1930-1940-as években, hat különböző területen, dűlőn, termesztenek itt kávét, név szerint: El Cipresal, Los Morros, El Amate, La Fortuna, Las Nubles és El Palo Solo. Az ültetvényt azóta is a Cerón család műveli, annak ma 5. generációja, Franklin Yohalmo Ceron Moran vezetésével.
A kávécserjéket árnyas fák védik a naptól, évente 10.000 kávécserjét és árnyat adó fát ültetnek azért, hogy ez a kedvező természeti környezet hosszú távon fennmaradjon. A talaj agyagos, a csapadék jelentős (1500-2000 mm), az átlagos hőmérsélet 13-25 ̊C fok.
A kávétermesztés hagyományos módon történik, félig bio módszerekkel, a talajt visszatrágyázzák a kávéfeldolgozás során maradt szerves anyagokkal, növényvédő szereket és gyomirtót nem használnak.
A Finca Las Brisas 2014 óta saját feldolgozóállomással rendelkezik, ami jelentősen javítja a kávé nyomonkövethetőségét. A kávé szárítása afrikai ágyakon történik.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek