Ethiop Sidamo Nura Korate

Faj:                Arabika
Fajtavariáns: őshonos fajok
Régió:             Sidamo, Dara kerület
Termelők:      Kistermelők, Nura Korate szövetkezet
Magasság:      1700 m
Betakarítás:   kézi
Szárítás:        afrikai ágyakon
Feldolgozás:   natural
Szüret:          december-február
Ízjegyek:       Eper, cseresznye, csokoládé, vanília, karamella
Minősítések:  Fair trade, organic

Etiópia az arabika kávé őshazája, az ország dél-nyugati hegyvidékén Kaffa és Buno tartományok erdeiben mind a mai napig vadon terem a kávé. Etiópiában a kávé nemcsak gazdaságilag az egyik legfőbb export termék, de az ország belső kávéfogyasztása is jelentős, tradicionális kávészertartása évszázados hagyományokat őriz. Etiópiának 4 kávétermelő régiója van (Sidamo, Harrar, Yirgacheffe, Limu) az ott termelt kávék kizárólag az adott régiók neve alatt forgalmazhatóak.

Etiópiában a kávétermelést jellemzően szövetkezetekbe tömörült kistermelők végzik. Ezt a kávét a Sidamo régió, Dara kerületében fekvő Nura Korata szövetkezet tagjai termelik. A szövetkezetet 1975-ben alapították, jelenleg 1845 kistermelő tagja van, 1700 méteren, 1730 hektárnyi területen termelnek fair trade és organikus módon. A szövetkezet tagja a Sidamo tartomány kávétermő szövetkezeteit összefogó Sidama Coffee Farmers Cooperative Union (SCFCU) egyesületnek, ami a második legnagyobb ilyen egyesület az országban.

Intenzív ízek, kellemesen gyümölcsös, csokoládés és karamellás, testes kávé. Illatában és ízében is ott az eperfagyi.

Rendelés

 

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek