Ethiopia Guji Hambela

Virágos, gyümölcsös (szőlő, mangó) és teás ízeket hordozó komplex kávé.

Faj:                Arabika
Fajtavariáns: Heirloom, őshonos fajok
Régió:             Guji Hambela
Termelők:      Kistermelők
Magasság:      2000-2200 m
Betakarítás:   kézi
Szárítás:        afrikai ágyakon
Feldolgozás:   száraz eljárás
Szüret:          2020-2021. október-január
Ízjegyek:       fehér szőlő, mangó, tea

Ez a kávé Etiópia Guji Hambela régiójának kistermelőitől származik, 2000-2200 méteres tengerszint feletti magasságban terem, első osztályú (Gr 1), száraz feldolgozású kávé. A régió híres kitűnő kávéiról, emellett érdekességképp aranybányáiról is. A talaj tápanyagokban és ásványokban gazdag vulkanikus talaj. Etiópiában a kávétermelést jellemzően szövetkezetekbe tömörült kistermelők végzik. Guji kistermelői jellemzően generációk óta termelnek kávét, átlagosan 2 hektáros területeken, viszonylagosan alacsony produktivitással. Az érett kávécseresznyéket kézzel gyűjtik be, majd szállítják a feldolgozó állomásokra. A kávészemeket érettség és méret szerint osztályozzák, és afrikai ágyakon szárítják körülbelül három hétig. Az egyenletes száradás eléréséhez naponta többször átforgatják a kávészemeket, majd az alaposan megszáradt kávéról a gyümölcshúst úgynevezett száraz malomban lehántják.

 

Rendelés

 

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek