Guatemala – Aldea Guineales

A kávé jellemzői:

Faj: Arabika
Fajtavariáns: Bourbon, Catuaí, Catimor, Bourbon, Caturra, Sarchimor
Régió: Sololá – Santa Cristina Ixtahuacán
Ültetvény: Finca Aldea Guineales
Termelő: Guineales közösség tagjai
Magasság: 1110 m
Feldolgozás: nedves eljárással
Szüret: 2020/2021
Ízjegyek: étcsokoládé, vanília, mandula

Ez a microlot kávé Santa Catarina Ixtahuacanból, a guatemalai Sololá megyéből származik, a Sierra Madre meredek hegyoldaláról. Maya őslakosok által lakott vidék, az ősi k’iche’ nyelvet beszélik, mely Guatemalában a spanyol után a legtöbbek által beszélt nyelv. A kávét a Guineales közösség családjai, jellemzően a családok nő tagjai termelik. A családok saját telkeiken önállóan dolgoznak, maguk szüretelik a kávét, házi, egyszerű módszerekkel végzik a kávé feldolgozását, erjesztését, mosását, szárítását. A kávé termeléséről, feldolgozásáról pontos nyilvántartás készül, a feldolgozott kávét szövetkezetnek értékesítik.

A terület klímája szubtrópusi, kedvez a kávétermesztésnek, a csapadék a nyári és a koraőszi időszakban hullik, a hőmérséklet kiegyensúlyozott, a tél nem hideg (átlaghőmérséklet januárban 7.4 °C), a nyár pedig hűvös (a legmelegebb hónap 23.2 °C-kal az április).

Klasszikus guatemalai kávé, étcsokoládés, édes, vanília és mandula ízjegyekkel, közepes savassággal és testességgel.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek