Guatemala – Cruz Grande

A kávé jellemzői

Faj: Arabika
Fajtavariáns: Bourbon, Caturra, Comum Pache
Minősítése: Specialty Microlot 16/18
Régió: Santa Barbara, Huehuetenango
Ültetvény: La Montana Lot
Termelő: Cooperativa Integral Agrícola Cruz Grande
Magasság: 1800-2200 m
Feldolgozás: nedves eljárással
Szüret: január-április
Ízjegyek: alma, sárga gyümölcsök, karamell, csokoládé

Santa Barbara Guatemala nyugati részén, Huehuetenango tartományban fekszik, mely az ország egyik legkiválóbb kávétermő vidéke. Santa Barbara környékén a 70-es években kezdték a kávétermesztést meghonosítani, Bourbon és caturra kávéfajtákat telepítettek, melyek azóta is jellemző fajtái e vidéknek. A kistermelők a kávét hosszú ideig csak közvetítőkön keresztül tudták értékesíteni, így nem tudtak maguknak megfelelő árat kialkudni. Részben ez indukálta, hogy 2009-ben a helyi kistermelők megalapították a guatemalai kávészövetség (ANACAFE) támogatásával a Cruz Grande szövetkezetet, azzal a céllal, hogy a helyi termelők piacra jutását, képzését, a kávétermesztés színvonalát és a kávé feldolgozás feltételeit javítsák.
Ez a microlot kávé a szövetkezet La Montana ültetvényén, 1800-2200 méter tengerszint feletti magasságon terem. Feldolgozását nedves eljárással a szövetkezet saját feldolgozó állomásán végzik.
Kiegyensúlyozott savasságú, testes kávé. Édes, karamellás, sárga gyümölcsök és alma ízjegyeivel, és ami nem hiányozhat egy guatemalai kávéból, csokoládéval.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek