Guatemala Joyabaj

Trópusi és piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető enzimatikus aroma, továbbá étcsokoládés jegyek jellemzik ezt az édes, közepesen testes és savas kávét. A világos pörkölést filteres elkészítésre javasoljuk.

Faj: Arabika
Fajtavariáns: Catuaí – Caturra – Bourbon
Régió: Quiché
Feldolgozóállomás: Joyabaj
Magasság: 1600-1700 m
Feldolgozás: mézes
Szüret: 2022/23
Csészeprofil: Trópusi és piros bogyós gyümölcsök, étcsokoládé

Guatemala Quiché régiója 1600 m átlagos tengerszint feletti magasságon helyezkedik el. Joyabaj község és környéke hegyekkel, völgyekkel és vízforrásokkal tarkított, ami egyfajta mikroklímát eredményez, így az itt termesztett kávéban megmutatkozik a sajátos talaj és éghajlat. Joyabaj feldolgozóállomás 2021-ben kezdte működését. A feldolgozás minőségének és hatékonyságának biztosításán túl a termelőket is támogatják technikai tanácsadással, ezzel hozzájárulva a termőterület általános fejlesztéséhez. A termény malomba érkezése után egy nedves szelekciós folyamaton esik át, amit 18 órás fermentáció követ. Ezután hántolással, majd afrikai ágyakon való szárítással fejeződik be a feldolgozási folyamat.

Rendelés


Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek