Guatemala – Los Laureles

A kávé jellemzői:

Faj: Arabika
Fajtavariáns: Bourbon, Pache
Minősítése: SHB (strictly hard bean)
Régió: Huehuetenango
Ültetvény: Los Laureles
Termelő: Mario Roberto Sosa
Magasság: 1500 m felett
Feldolgozás: nedves eljárással
Szüret: január-április
Ízjegyek: alma, cseresznye, csokoládé

Huehuetenango, Guatemala nyugati részének egyik tartománya, az ország egyik legkiválóbb kávétermő vidéke. A kávé kis farmokon, tápanyagokban gazdag vulkanikus talajon terem. Az itt termő kávék különböznek az összes többi guatemalai kávétól, ezek ugyanis magashegyi körülmények között teremnek, a kávécseresznyék lassan érnek be, a kávészemek szerkezete sűrűbb, keményebb, mint az alacsonyabb tengerszint feletti magasságon érő kávék. Guatemala nyugati részén az 1350 méter felett termelt kávék külön minősítéssel rendelkeznek, ez az SHB (strictly hard bean).

A Los Laureles kávéültetvény 1500 méternél magasabban fekszik a Cuchumatanes hegységben. A farmon termő kávé is SHB minőségű. Az ültetvényt 1966-ban vásárolta Mario Roberto Sosa, azóta is családjuk tulajdonában van a terület. Az ültetvényen több arabika fajtát is termelnek, legjellemzőbb a bourbon és a pache. A pache a typica természetes mutációja, maga a cserje alacsonyabb növésű, de a kávészemek a megszokottnál nagyobbak. A kávét nedves eljárással dolgozzák föl, és szárító ágyakon szárítják.

Közepesen testes kávé, a Huehuetenango tartományra jellemző ízjegyekkel: gyümölcsös savasság, alma, cseresznye és étcsokoládé, édeskés utóízzel.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek