Guatemala – Totonilco

A kávé jellemzői:

Faj: Arabika
Fajtavariáns: Bourbon, Caturra, Catuai
Régió: Huehuetenango,
Termelők: Fraijanes Plateau kistermelői
Magasság: 600 – 2000 m
Feldolgozás: mosott
Szüret: 2022
Ízjegyek: étcsokoládé, mandarin, sárgabarack

Guatemala vulkanikus hegyei kitűnő természeti adottságot nyújtanak a kávétermesztéshez. A tápanyagokban gazdag vulkanikus talaj, és a magashegyi, lassú érést biztosító klíma adják a guatemalai kávék egyedi aromáját, élénk savasságát.
A Fraijanes Plateau (Fraijanes-fennsík), egyike Guatemala 8 kávétermő vidékének, az ország délnyugati részén található Huehuetenango tartományban. Itt található a Pacaya vulkán, Guatemala három működő vulkánja közül a legaktívabb, amely időről-időre hamuval borítja be a vidéket, és fontos ásványi anyagokkal gazdagítja a talajt. A régió emellett csapadékos, de a száraz évszakban sok a napsütés. S bár a kora reggeli órákban gyakoriak a felhők, a köd és a harmat, ezek gyorsan feloszlanak, így a kávék napon történő szárításának nincs akadálya.
A Totonilcot egy családi tulajdonban lévő, 25 éve kávéfeldolgozással foglalkozó cég állítja elő. Céljuk, hogy kíváló minőségű kávékat tudjanak beszerezni a régió legjobb termelőitől, hogy magukat így a specilaty kávék piacán magasra pozícionálhassák. Ennek eléréséhez hosszú távú kapcsolatokra törekszenek olyan termelőkkel, akik elkötelezettek a magas szintű kávétermesztés iránt.
Étcsokoládé, mandarin, sárgabarack. Édes, selymes, közepes savtartalmú kávé.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek