INDIA – Monszun Malabar AA

A Malabar régió India délnyugati partján terül el, egyike az ország azon területeinek, ahol csapadékos, trópusi éghajlat uralkodik, és monszún szelek fújnak…
A vitorláshajók korában fél évig is eltarthatott, míg Indiából Európába ért egy kávészállítmány. Eközben a kávé nedvességtartalma csökkent, színe sápadt sárgás-fehéresre változott, és sajátos ízjegyeket vett fel. A szállítási idő rövidülésével a vásárlók hiányolni kezdték ezeket a tipikus ízjegyeket. Ez az igény hívta életre az egyedi monszún kávéfeldolgozási eljárást, melynek lényege, hogy a gyümölcstől megfosztott, de még pergamenhéjas kávébabokat félig töltött kávészsákokban 6-7 hétig kiteszik a monszún szelek hatásának.
A kávéültetvények 1000-1500m-es tengerszint feletti magasságban fekszenek, és évi 3000mm csapadéknak vannak kitéve. A tengeri szeleknek hála a kávécseresznyék lassan és egyenletesen érnek be a 27°C-os átlaghőmérsékleten, és a sós tengeri levegő meg is akadályozza az érett kávégyümölcsök penészedését.
A pörkölést követően a monszún kávé megőrzi a monszún feldolgozás során nyert színárnyalatosságot, a sárgás-fehér szín a sárgásbarna-barna különböző árnyalataivá alakul, homogén, egységes színezetet ne várjunk!

A kávéról:

Fajta: Arabika blend (Kents, Catimor, Selection 9)
Feldolgozás: monszun eljárással (Mangalore, Karnataka)
Szüret: november-március
Illat: fűszeres
Ízjegyek : intenzív, pikáns, fűszeres

Rendelés


Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek