Peru – Cajamarca

Faj: Arabika
Fajtavariáns: caturra, catuai, catimor
Régió: Cajamarca
Termelő: Cenfrocafe, kistermelők szövetkezete
Magasság: 1300-1800m
Feldolgozás: nedves eljárással
Szüret: 2021
Ízjegyek: gyümölcsös, citrusos, virágos, kakaó, édes

Cajamarca tartomány Peru észak-nyugati részén fekszik, mely földrajzilag közel esik mind az Egyenlítőhöz, mind a Csendes-óceán partvidékéhez. A tartományon belül egyes városok éghajlata trópusi, de a tengerszint feletti magasságnak (900 -1900 méter) köszönhetően, a kávétermő terület klímája mérsékelt övi, kiváló a kávétermesztéshez, enyhe és száraz, napos, hideg éjszakákkal. Az éves átlaghőmérséklet 15,6 C fok, az esős évszak decembertől márciusig tart.
A Cenfrocafe 1999-ben alakult, helyi kisszövetkezetek egyesülete, fő kávétermő területei San Ignacio és Jaen közelében találhatóak, elsősorban bourbon, typica és caturra fajtákat termesztenek. A szövetkezet sikere a fenntartható növekedésen és az organikus termesztésen alapul. A kávécserjéket rendszeresen metszik, ezzel elejét veszik a cserjék túlterhelésének. A nedves, párás időjárás miatt a kávék szárítását napon, nyitott, de fedett szárítókban végzik. A gondos szárítás miatt a kávébabok hosszú ideig stabilan megőrzik minőségüket. A Cajamarca területéről származó kávék jellemzően édesek, piros- és sárga gyümölcsös ízjegyekkel, határozott savassággal.

Gyümölcsös, citrusos, és virágos ízjegyek színezik ezt a kakaós, édes, közepesen testes és közepes savtartalmú kávét.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek