Peru Organic

Kakaó jegyek dominálnak, könnyű mandula és eper ízárnyalatokat érzünk, édes, közepesen testes, kiegyensúlyozott savasságú kávé.

Faj: Arabika
Fajtavariáns: caturra, catuai, catimor
Régió: Cajamarca
Termelő: Cenfrocafe, kistermelők szövetkezete
Magasság: 900-1900m
Feldolgozás: nedves eljárással
Szüret: 2019
Ízjegyek: kakaó, mandula, eper

Előző perui kávénkat sokan szerették, keresték, el is fogyott, ezért próbáltuk megtalálni méltó utódját ugyanarról a termőterületről. Ízében hasonló elődjéhez, árnyalatnyi különbségekkel, de ez is volt a cél.

Cajamarca tartomány Peru észak-nyugati részén fekszik, mely földrajzilag közel esik mind az Egyenlítőhöz, mind a Csendes-óceán partvidékéhez. A tartományon belül egyes városok éghajlata trópusi, de a 900-1900 méteres tengerszint feletti magasságnak köszönhetően, a kávétermő terület klímája kiváló a kávétermesztéshez, enyhe és száraz, napos, hideg éjszakákkal. Az éves átlaghőmérséklet 15,6 C fok, az esős évszak decembertől márciusig tart. A Cenfrocafe fő kávétermő területei San Ignacio és Jaen közelében találhatóak, főleg bourbon, typica és caturra fajtákat termesztenek.

A Cenfrocafe 1999-ben alakult, helyi kisszövetkezetek egyesülete. A szövetkezet sikere a fenntartható növekedésen és az organikus termesztésen alapul. A kávécserjéket rendszeresen metszik, ezzel elejét veszik a cserjék túlterhelésének. A nedves, párás időjárás miatt a kávék szárítását napon, nyitott, de fedett szárítókban végzik. A szárítás gondosságától a kávébabok hosszú ideig, stabilan őrzik minőségüket. A Cajamarca területéről származó kávék jellemzően édesek, piros- és sárga gyümölcsös ízjegyekkel, határozott savassággal.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek