Salvador El Divisadero

Faj:                   arabika
Fajtavariáns:     red bourbon
Régió:              Apaneca, Ataco
Ültetvény:         El Divisadero
Termelő:           Mauricio Salaverria
Magasság:        1300 – 1600 m
Feldolgozás:     mézes eljárással
Szüret:             november-február
Ízjegyek:           karamell, méz, szilva, ananász

Az El Divisadero nemcsak egy kávéfarm, hanem valójában egy projekt, Mauricio Salaverria ültetvénytulajdonos álma és innovációinak megtestesítője. Mauricio vérbeli microlot specialista, a gyarmati időkben alapított Ataco városka feletti magaslaton fekszik a Villa Galicia farm, ahol kísérletező kedvvel, pedánsan, újító módokon dolgozza fel a farmjain megtermelt különböző kávéfajtákat. Szakértelmével igen sokféle karakterisztikájú kávét készít, ügyesen zsonglőrködve a fajtákkal és a feldolgozási módszerekkel.

Mauricio kávéültetvényei (Villa Galicia, Himalaya, Cruz Gorda, El Divisadero, El Copo) El Salvador egyik legszebb régiójában fekszenek, az úgynevezett virágok útján. A terület kitűnő adottságokkal rendelkezik a kávétermesztéshez. Mauricio egy agrár-erdészeti modellt követve optimálisan használja ki a fák árnyékát, ami a kávétermesztéshez igen kedvező, a fák ugyanis megvédik a talajt, csökkentik a vízháztartás ingadozásait a száraz évszakban, és a terület szélkitettsége is jelentősen alacsonyabb.

Ezt a kávét mézes eljárással dolgozzák fel, és az ültetvény többi kávéjához hasonlóan afrikai ágyakon szárítják.

Mézes feldolgozású kávé, karamellás, mézes, gyümölcsös, szilva és ananász ízjegyekkel.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek