Sumatra Kerinci Natural

Faj: Arabika
Variánsok: Különböző arabika fajtavariánsok
Régió: Nyugat-Szumátra, Kerinci
Termelők: kistermelők
Magasság: 1200m – 1700m
Feldolgozás: száraz
Szelekció: kézi
Szüret: 2020/2021
Ízjegyek: édes, trópusi gyümölcsök, boros ízjegyek

Indonéziát a világ első öt kávétermelője között tartják számon. A kávétermesztés a holland gyarmati időkre, az 1600-as évekre nyúlik vissza, és a szigetvilág fejlődésében igen jelentős szerepet játszik azóta is. Mind arabika, mind robuszta kávékat termelnek, legnagyobb részét kistermelők 2 hektárnál általában kisebb területeken. A több, mint 17000 szigetből álló ország kávétermesztésben legjelentősebb 10 szigete külön-külön kávétermelő régióként ismert a kávévilágban.
Szumátrát, a legnyugatibb indonéziai szigetet átszeli az egyenlítő, elképesztő táj, gazdag állatvilág jellemzi. Ez a kávé Szumátra középső részéről származik, a Kerinci Seblat Nemzeti Park körüli régióból. Nevét az ország legmagasabb vulkánjáról, a 3800 méter magas Kerinciről kapta, ami uralja a terület látképét. A Kerinci hegy kávéültetvényei a magashegységi klíma és a gazdag vulkanikus talaj minden előnyét élvezik, a specialty kávék világában elismert terület, a magas minőség eredményeképp.
Bár Szumátrán elsősorban nedves feldolgozás jellemző, ez a kávé száraz eljárással készült, azaz a kézi válogatást követően a kávécseresznyéket egészben napon megszárítják, így egy nagyon édes, gyümölcsös kávét kapunk, mely borra jellemző ízjegyeket is hordoz.

Száraz feldolgozású, testes, gyümölcssavakban gazdag, komplex ízvilágú kávé, édes, trópusi gyümölcsös, boros ízjegyekkel.

***

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek