Mexico Veracruz El Santo

 

Gyümölcsös, édes illatú, aromás kávé. Íze kezdetben gyümölcsös, majd lágy csokoládés, testes, hosszan tartó kellemes utóízzel.

Faj:                Arabika

Fajtavariáns: Typica/Pluma

Régió:             Veracruz, Huatusco

Termelő:        Don Pepe

Magasság:      1200-1700m

Feldolgozás:   nedves eljárással

Szüret:          október – március

Szárítás:        napon, afrikai ágyakon

Illatjegyek:   gyümölcsös, édes

Ízjegyek:       gyümölcsök, szőlő és étcsokoládé

Don Pepe nem egy pizzéria Mexikóban, hanem egy kávéfeldolgozó vállalat neve, ami Veracruz tartomány kistermelőitől vásárolja föl a kávét 1994 óta, majd feldolgozás után exportálja azt.

Maga az El Santo név, emlékezés Mexikó híres, hősként tisztelt birkózójára, aki karrierje során mindig ezüst maszkban jelent meg a nyilvánosság előtt.

Ez a kávé Don Pepe prémium kategóriás kávéja, ami typica és pluma (a typica egy mutánsa, amit Pluma del Hidalgo településen fedeztek fel) fajták keveréke, ízprofiljában közel áll a guatemalai huehuetenango kávékhoz.

Jó tudni! A mexikói kávétermés 85%-át évek óta 4 óriási mezőgazdasági vállalat vásárolja fel, ami hátráltatja a kávétermesztés minőségének fejlesztését. A Don Pepe kávéjának vásárlásával egy olyan helyi vállalkozást támogatunk, ami a kávészektor fejlődését szem előtt tartja.

Rendelés

Olympia Express logo

A weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy részletesebb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük kattintson: Elfogadás | Adatvédelmi részletek