Rólunk írták
Őrölt kávékat teszteltünk szakértőkkel. Nem volt jó élmény. Omnia, Karaván, Tchibo, Segafredo vagy Bravos? Esetleg sajátmárkás? Mutatjuk.
Nagy szürke csarnok, előtte karcos, félig szétszedett japán sportkocsik a kilencvenes évekből. Benn félhomály, újabb versenyautók levitálnak a karos emelőn. Eszterga zúg, a férfiak csak bólintanak a védőszemüveg mögül – igen, az emeleten megtalálom Laczkó Gábort, a Kávékalmár kézműves pörkölő tulajdonosát.
Presszógéptvíkelés, nyomásprofilelemzés, kávé- és asztalipörkölő-premier Szentendrén. Tekerés közben is sokszor kell tekerni. Podcast és video 2 in 1.
Egyre többen fordulnak otthon is a minőségi kávék felé, túllépve a bolti, előre megőrölt zacskós alapanyagokon. A számtalan mellékág és irány között Laczkó Gábor, a szentendrei Kávékalmár pörkölde alapító tulajdonosa segít eligazodni.
Laczkó Gábor másfél évtized multis lét és pár hónap állástalanság után kimaxolta hobbiját: kávépörkölőt nyitott egy szentendrei ipartelepen. A Kávékalmár Kft. ma heti 100-150 kilót pörköl, Gábor pedig kávés kisfilmeket is készít.